Vaata, kes ostavad Olympic EG (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Peel.
Stephen Peel. Foto: WSJ

Kasiinokompanii Olympic EG ülevõtjaks on uus erakapitalifirma Novalpina Capital, mille asutasid investeerimispankurid Stephen Peel ja Stefan Kowski.

Mõlemad olid varem maailma ühes suurema erakapitalifirma (TPG Capital (Texas Pacific Group) vanempartnerid.

Stephen Peel on Suurbritannia tuntud erakapitalist ja filantroop. Alates 1989. aastast töötas Peel investeerimispangas Goldman Sachs, 1997. aastal asutas TPG Euroopa üksuse ning alates 2006. aastast juhtis erakapitalifirma Venemaa ja Ida-Euroopa operatsioone ning aastatel 2009-2013 oli Aasia operatsioonide kaasjuht.

Peel oli Suurbritannia sõudmismeeskonna liige 1988. aasta olümpiamängudel Seulis.

Erakapitalifirma Novalpina Capital asutas Stephen Peel koos Stefan Kowskiga eelmise aasta mais. Kowski oli TPB Capitali Hongkongi üksuses aastatel 2006 kuni 2014. Varem on olnud muuhulgas investeerimispanga Morgan Stanley ühinemiste ja ülevõtmiste analüütik ning töötanud ka tarbekaubagigandis Procter & Gamble.

Fondi eesmärk on luua erakapitalifond mahuga üks miljard eurot. Eelmise aasta septembris oli ettevõttes seitse töötajat ning kuna kõik värvatud räägivad saksa keelt arvatakse, et investeeringutega keskendutaksegi investeeringutele Euroopas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles