Kümme asja, mida kunagi ära lisa oma CVsse (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV tasub koostada lühidalt ja nutikalt.
CV tasub koostada lühidalt ja nutikalt. Foto: Sergejs Rahunoks/PantherMedia / Sergejs Rahunoks

CVde koostamisel tasub välja jätta hulga asju, mida võib olla kiusatus sinna sisse kirjutada, vahendab BusinessInsider.

Personalijuhid saavad reeglina mõne töökonkursi välja kuulutamise järel terve paki CVsid ning nutikas on koostada see nii, et ärataksid nende tähelepanu. Siin mõned nõuanded selleks, kuidas ebavajalik info neist välja jätta.

  1. Vähetähtsad töökogemused. Näiteks keskkooliaegne smuutibaaris töötamine. Mõttekas on lisada vaid neid töökogemusi, mis on olulised antud töökohale kandideerimisel.
  2. Liiga palju isiklikku infot. Ära lisa oma perekonnaseisu, religioosset kuuluvust või isikukoodi. Seda pole tõesti vaja.
  3. Sinu hobid. See pole oluline info töökohale kandideerimiseks. Raiskad oma CV ruumi ja personaliinimeste aega.
  4. Enda kodu täielik aadress. See ei huvita kedagi ja võib sinu jaoks olla hoopis turvarisk.
  5. Tahtlik valetamine. See on muide väga levinud, aga reeglina tuleb see kiiresti välja. Eriti kui väidad, et oled võitnud Nobeli preemia vms.
  6. Sinu vanus. Oleme jõudnud nii kaugele, et kui sa ei taha, et sind vanuse pärast diskrimineeritakse, siis eemalda CVst oma kooli lõpetamise aasta.
  7. Palju erinevaid telefoninumbreid. Vali parem üks välja ja jää selle juurde. Ühelgi personalitöötajal pole aega hakata katsetama, milliselt ta su kätte saab.
  8. Imelik meiliaadress. Kunagi 18-aastaselt oli kindlasti äge teha endale meiliaadress BeerLover123@gmail.com, aga CVsse ära sellist lisa.
  9. Vanad töökogemused ja koolitused. Lisa CVsse vaid sellised töökogemused ja täienduskursused, mis on kuni 15 aastat vanad.
  10. Klišeelikud eneseiseloomustused. «Mõtlen kastist välja» on üks kõige tüütumaid.
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles