Annus jätkab maadevahetuse protsessile hiigelsummade kulutamist

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Toomas Annus jagas konverentsil «Äriplaan 2011» viiesajale ettevõtjale isiklikke kogemusi suhtlusest prokuratuuri ja kaitsepolitseiga.
Ärimees Toomas Annus jagas konverentsil «Äriplaan 2011» viiesajale ettevõtjale isiklikke kogemusi suhtlusest prokuratuuri ja kaitsepolitseiga. Foto: Raul Mee / Äripäev

Toomas Annuse AS Järvevana maksis jaanuarist märtsi lõpuni maadevahetusega seotud kriminaalasja õigusabikuludena ligi 25 000 eurot.


Firma moodustus jagunemisel ASist Järvevana, mille tulemusena eraldati ning anti üle ASile Merko Ehitus kogu ehitusettevõtte majandustegevusega seotud vara. Järvevana tegevuse ainsaks eesmärgiks on ettevõtte ning aktsionäride huvide kaitsmine pikaleveninud maadevahetuse kriminaalasjas, teatas firma börsile.

Järvevanal puudub aktiivne majandustegevus ning tema ainsaks arvestatavaks sissetulekuks on ettevõtte likviidsete varade paigutamisest teenitav finantstulu, mida firma sai I kvartalis 43 900 eurot. Arvestatavaimaks kuluallikaks on maadevahetusega seotud kriminaalasjast tulenevad õigusabikulud, mis moodustavad 3 kuu üldhalduskuludest 41 protsenti. I kvartal lõppes 17 000 euro suuruse kahjumiga. Ettevõtte varadest moodustab 13,4 mln eurot koostöö-lepingust tulenev nõue Merko Ehituse vastu.

Riigiprokuratuur esitas Järvevanale ja Annusele süüdistusakti maadevahetuse kriminaalasjas 2009. aasta aprillis. Järvevana, mille ainus töötaja ja suuromanik on Annus, peab esitatud süüdistusi alusetuks.

2010. aasta lõpuks oli kohus üle kuulanud 81 süüdistaja taotlusel kohtusse kutsutud tunnistajat. Tänavu jätkusid maadevahetuse kohtuistungid süüdistatavate taotlusel kutsutud tunnistajate ülekuulamisega. Nüüdseks on kohus üle kuulanud kõik Järvevana taotlusel kohtusse kutsutud tunnistajad. Eelduslikult jõutakse esimese astme kohtuotsuseni tänavu või 2012. aasta I kvartalis. Protsess võib Järvevana teatel osutuda väga pikaajaliseks, kuna võib jätkuda ka Euroopa inimõiguste kohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles