Eesti failivahetusportaali omanik sai 645 eurot trahvi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid.
Arvutid. Foto: SCANPIX

20. mail jõustus kohtuotsus, millega mõisteti autoriõiguse rikkumistes kriminaalkorras süüdi kohaliku failivahetusportaali www.eestitorrent.com omanik Raido Käärid. Kohus määras karistuseks 645 euro suuruse trahvi.

Portaali vahendusel jagati ebaseaduslikult laias ulatuses nii Eesti kui välismaiseid filme ja muusikaalbumeid. Aktiivselt salvestati ja levitati ka paljusid Eesti telekanalites jooksvaid teleseriaale.
 
Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni tegevdirektor Erik Mandre ütles, et filmide ja muusika loomine ning inimesteni toomine saab võimalikuks tänu paljude inimeste aastatepikkusele tööle ja suurtele rahalistele investeeringutele. «Ebaseaduslik filmide ja muusika levitamine Internetis on kuritegu, mis näitab otsest lugupidamatust kõigi nende inimeste suhtes, kes on andnud oma panuse selleks, et meil oleks muusikat, mida kuulata ja filme, mida vaadata,» sõnas ta.
 
Mandre sõnul on failivahetusportaalide kasutajaskond, kelle tegevus seisneb autoriõigusega kaitstud teoste ebaseaduslikus allalaadimises ja levitamises, sõna otseses mõttes vargad ja vargus on teatavasti kriminaalkorras karistatav tegu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles