Heldur Meerits müüs kaubahalli rootslastele tagasi

Peeter Raidla
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kaubahall 2001. aastal.
Tallinna kaubahall 2001. aastal. Foto: Toomas Huik

Nädal tagasi kustutati äriregistrist osaühing Faktero, mis Heldur Meeritsa jaoks tähistas ühe kinnisvaraprojekti lõpuleviimist.

Faktero omandas vahetult pärast asutamist 2004. aastal Tallinnas Aia tänaval asuva kaubahalli kinnistu 52,5 miljoni krooni eest. Müüjaks oli rootslastest Åkeborgide perekonnale kuuluv aktsiaselts Altenberg-Reval.

Pool aastat tagasi sõlmisid Faktero ja Altenberg-Reval uue lepingu, mille kohaselt rootslaste kinnisvarakontsern kaubahalli 66,5 miljoni krooniga tagasi ostis.

Et Faktero haldas üksnes kaubahalli, kus suurimaks rentnikuks on Rimi toidupood, liitis Meerits osaühingu varad oma valdusfirmaga Amalfi. Selle senine tütarettevõte Faktero läks aga kustutamisele.
Altenberg-Revalile kuuluvate varade maht oli 2009. aasta seisuga ligi 380 miljonit krooni. Ettevõtte 2010. aasta aruanne ei olnud veel äriregistrisse jõudnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles