POSTIMEHE INTERVJUU Viru hotelli juht: Soome alkoturistid asenduvad kultuurituristidega (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlane Klaus Erik Ek juhib Viru hotelli ja selle sõsarhotelli Estoriat möödunud aasta 21. juunist.
Soomlane Klaus Erik Ek juhib Viru hotelli ja selle sõsarhotelli Estoriat möödunud aasta 21. juunist. Foto: Tairo Lutter

Kuigi Eesti viimaste aastate alkoholiaktsiisi tõus on oma mõju avaldanud ka Tallinnas tegutsevate Sokose hotellide toitlustuse müügitulule, pole soome turistide huvi Eesti ja Tallinna vastu vähenenud, vaid pigem kasvab, kinnitab intervjuus Postimehele Viru hotelli ja selle sõsarhotelli Estoria juht Klaus Erik Ek.

Ütlesite, et eelmisel aastal Soome külastajate arv langes seoses eesistumisega. Kas on viimastel aastatel olnud veel mingeid muutusi Eestit külastavate Soome turistide arvus ja kui palju on sellele mõju avaldanud siinne alkoholiaktsiisi tõus?

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse turismiarenduse keskuse aastaraportis on kirjas, et Soome turistide majutused Lätis tõusid 2017. aastal 15 protsenti. Tegelikult aga nende soomlaste hulk, kes Lätti reisivad, on kaheksa korda väiksem, kui see, kui palju Eestisse tuleb. 

See on täna veel üsna-üsna väike kasv, kuigi ka turismiarenduskeskus möönab, et mingi mõju sellel ikkagi on. Samas meie klientuuri - ehk soomlaste, kes majutuvad Viru hotellis ja Estoria hotellis -, fookuses ei ole suur alkoholi ostmine. Siin on pigem teised huvid - kultuur, toitlustus ja loodetavasti ka EV100 toob siia uusi inimesi juurde. 

Seda aastat on olnud kaks kuud, müük on meil tõusnud ja juba praegu saame öelda, et Soome turistide külastavus on võrreldes eelmise aastaga tõusnud. Meid puudutab alkoholiaktsiisi tõusus pigem see, kuidas ta meie oma maja hindasid mõjutab. Ja tegelikult on Läti piir ka puhtlogistiliselt üsna kaugel. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles