Maksuprobleem lööb ettevõtjad kahte leeri

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naisinvestorite eestvedaja Kristi Saare
Naisinvestorite eestvedaja Kristi Saare Foto: Sander Ilvest

Valitsuserakonnad polnud uue tulumaksusüsteemiga päriselt rahul juba enne selle kehtestamist, praegused jutud uuest reformist ei rõõmusta aga tööandjaid, kes poleks praegust süsteemi tahtnudki, kuid ootavad stabiilsust, kirjutab Äripäev.

Väikeinvestor ja Naisinvestorite klubi eestvedaja Kristi Saare sõnul on uus tulumaksusüsteem tervikuna ebaõnnestunud. «Hea esialgse promo taga 500 eurot kõikidele jäeti mainimata süsteemi tegelikud miinus­kohad, milleks on nüüdseks välja joonistunud tegelik vähem ja rohkem maksustatavate nimekiri,» ütles ta.

Saare lisas, et juba enne uue maksuseaduse rakendamist oli selge, et kõige rohkem kaotavad nii vanadus- kui ka töövõimetuspensionärid ning oma kaotus ootab ees ka väikeinvestoriteid ja väikeettevõtjaid, kes dividende või muid tulusid saavad. «Kõike seda tagasisidet ignoreeriti, kuni nüüd nähti võimalust valimiskampaaniaga alustada,» ütles ta.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles