Tänavusel Eesti Parima Toiduaine konkursil kandideerib ühtekokku 168 toiduainet - üldkonkursil osaleb 102 toodet ning piirkondlike väikeettevõtete konkursil 66 toodet.
Eesti Parima Toiduaine konkursil astub võistlustulle 168 toodet
Konkurssi juba 24. korda korraldava Toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles, et kõige tihedam rebimine käib piimatoodete kategoorias, kus oma kategooria parima tiitli nimel võistleb 23 maitsvat toodet.
«Ühelt poolt on see üsna loomulik, sest eestimaalased tõepoolest armastavad piima ja piimatooteid – meie piimatoodete kõrge kvaliteet ja mitmekülgne valik on võrreldes isegi paljude tuntud toidukultuuridega muljetavaldav. Teisalt on viimastel aastatel mitmel korral pälvinud konkursi peavõidu ehk Eesti Parima Toiduaine tiitli just piimatoodete kategooria võitja – usun, et ka see innustab tööstusi oma häid tooteid võistlustulle saatma,» sõnas Sirje Potisepp.
Tema kinnitusel on tänavusel üldkonkursil erinevates kategooriates väga mitmeid toiduaineid, mis on olnud turul küll vaid loetud kuud, kuid on juba suutnud saada Eesti tarbijate lemmikuteks ning näidanud muljetavaldavat käekäiku ka eksporditurgudel. «Iga toode, mis suudab võita siinsete tarbijate poolehoiu ning aitab lisaks kinnistada laias maailmas Eesti kui kvaliteetse toidu riigi mainet, väärib suurt tunnustust,» sõnas Potisepp.
Toiduliidu juhi sõnul on tal ühtlasi hea meel näha, et konkursil osaleb taas väga suur hulk piirkondlikke väike-ettevõtteid.
«Üha rohkem väike-farmidest, perefirmadest või mikroettevõtjatest väiketootjaid leiab tee meie konkursile, sest saadud tiitel pakub neile reaalselt uusi väljavaateid. Mul on väga hea meel, et oleme suutnud leida konkursilt nii palju põnevaid nišitooteid, mille müügile saame aidata tuult tiibadesse anda,» sõnas Potisepp.
Konkursi Eesti Parim Toiduaine hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Hindamiskomisjonid kogunevad hindama hõbemärkidele kandideerivaid suurtootjate tooteid 13. ja 14. märtsil, väike-ettevõtjate tooted astuvad võistlustulle 20. ja 23. märtsil. Konkursivõitjad ning Eesti Parim Toiduaine 2018 tiitli pälvinud toode kuulutatakse välja 25. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonverentsil.