Valitsus ja Est-For astuvad miljarditehase uuringuga ühte jalga (17)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tselluloositehast kavandava Est-For Investi juhatuse liige Margus Kohava.
Tselluloositehast kavandava Est-For Investi juhatuse liige Margus Kohava. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus läheb Est-For Investi tselluloositehase uuringutega edasi, hoolimata tartlaste meeleheitlikust vastuseisust ja Tartu linnavolikogu pöördumisest eriplaneeringu lõpetamiseks.

Peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) kiitis eile valitsuse pressikonverentsil Tartu volikogu, kuid jäi kindlaks juba valitud teele: tselluloositehase eriplaneeringuga minnakse edasi. «Tehast keskkonna arvelt teha ei saa: kui lõhub keskkonda ja uuringu tulemus seda näitab, siis järgmisesse faasi edasi minna ei saa,» ütles ta.

Majanduskasvu kindlustamiseks ja väärindamata puidu odava väljaveo piiramiseks rõhutasid uuringute vajadust ka riigihalduse minister Jaak Aab (Keskerakond) ja rahandusminister Toomas Tõniste (IRL).

«Ohtusid on väga palju, aga uurime selle välja. Väidetakse, et valmib tehas, mis reostab ja haiseb, aga me ei tea seda,» lausus Aab. «Riigihankega valitakse konsultandid ja võetakse arvesse ka avalikkuse ettepanekud. Avalikkuse kaasamine algab nüüd.»

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles