Kogu Eesti toidusektor koos rajatavate piimatööstustega jääb Dubai Expost kõrvale

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas ettevõtte tootmises
E-Piima juhatuse esimees Jaanus Murakas ettevõtte tootmises Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ehkki mõlemad ekspordile orienteeritud piimatööstused peaksid valmima 2020. aastal, ei rihi kumbki neist samal aastal algavat Dubai Expot, kuigi Araabia turu on piimatootjad olulise ekspordituruna määratlenud. Toidusektor on Dubai Expolt tervikuna kõrvale jäämas.

Nii 15 miljoni eurose PRIA toetuse saanud E-Piim kui toetusele kandideerinud, ent sellest ilma jäänud MilkEst on mõlemad lubanud oma tootmised 2020. aastaks püsti panna, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kuigi mõlemad on lubanud sihikule võtta eksporditurud ja Eesti piimasektor tervikuna peab kasvavat Araabia turgu enda jaoks atraktiivseks, jääb 2020. aasta oktoobris algav Dubai Expo neile siiski vahele. «Kuna suure tehase tegemine on nii suur töö, siis me seekord ei plaani Expole minna,» tõdes E-Piima juht Jaanus Murakas, kes Paidesse PRIA toel uut piimatööstust rajab. 

«Dubai Expo on eeskätt riigi kuvandi küsimus. IT-l oleks seal lihtsam presenteerida oma sektorit,» leidis aga põllumajandus-kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron, pidades toidusektori laiemat osalust maailmanäitusel üsna ebatõenäoliseks.

Loe lähemalt ERRi uudisteprotaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles