Tusk Trumpile: kaubandussõjad on halvad ja kergesti kaotatavad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk
Donald Tusk Foto: YVES HERMAN/REUTERS/Scanpix

Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk ütles kolmapäeval vastusena Donald Trumpi hiljutisele säutsule, et «kaubandussõjad on halvad ja kergesti kaotatavad.»

«President Trump ütles hiljuti, ja ma tsiteerin: «kaubandussõjad on head ja lihtsasti võidetavad. Tõde on aga üpriski vastupidine. Kaubandussõjad on halvad ja kergesti kaotatavad,» ütles Tusk pressikonverentsil Luksemburgis.

Trump teatas eelmisel neljapäeval, et allkirjastab tollitariifide kehtestamise odavale terase- ja alumiiniumiimpordile, mis kahjustab Ühendriikide tootjaid. Terasele plaanib ta 25- ja alumiiniumile 10-protsendilist imporditariifi.

USA suuremad kaubanduspartnerid, nende seas Euroopa Liit, Kanada, Mehhiko ja Hiina, on lubanud Trumpi kavale vastumeetmeid. Protestiks Trumpi tariifikava vastu astus kolmapäeval ametist tagasi presidendi majandusnõunik Gary Cohn.

Kolmapäeval tuli Euroopa Komisjon välja vastutariifide nimekirjaga, mis hõlmab terast ning tööstus- ja põllumajanduskaupu. Muuhulgas seataks Trumpi plaani jõustumisel tollitariifid USA apelsinimahla, burbooni viski, jõhvikate ja pähklivõi impordile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles