Galerii: Alexela avas Jüris maagaasi tankla

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alexela avas kolmapäeval ametlikult Jüri CNG-tankla, mille näol on tegu teise CNG-tanklaga Alexela ketis eelmise aasta augustis avatud Võru tankla järel.

«Alexela on jõudnud seisukohale, et Eesti tingimustes on parim loodussõbralik kütusevalik gaas, mistõttu oleme panustanud ja panustame ka edaspidi LPG- ja CNG-tanklavõrgu arendamisse,» ütles Alexela Oili juhatuse esimees Ain Kuusik pressiteates.

Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toel rajatud CNG-tankla on esimene surugaasitankla Rae vallas. Läbi Keskkonnainvesteeringute Keskuse rahastas EL Jüri CNG tankla projekti maksumusest 35 protsenti.

Kõik CNG-tanklad saab panna tankima ka biometaani, mida on võimalik Eestis koha peal toota. «Seda tehes vähendame oluliselt Eesti sõidukipargi keskkonnamõju ning panustame töökohtade tekkele maal,» viitas Kuusik.

«CNG on puhas ja soodne kütus, mille eelised on esile kerkinud just nüüd, pärast bensiinile ja diiselkütusele kehtestatud aktsiisimaksude tõusu. CNG-ga sõites on sääst kütusekuludelt märgatav – võrreldes bensiiniga on maagaasiga sõitmine koguni poole soodsam,» selgitas juhatuse esimees.

Kahele juba avatud surugaasitanklale on Kuusiku sõnul tulemas peagi tulemas peagi ka lisa. Järgmised Alexela CNG tanklad avatakse  2018. aasta esimesel poolel Tallinna kesklinnas ja Pääskülas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles