Tuleva pensionifondid miinuses

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: graafika: Silver Alt

Aasta eest pensionifondiinvestorite raha investeerima hakanud pensioniühistu Tuleva pole vaatamata madalale teenustasule veel plussi jõudnud ning 11 kuu ja ühe nädala tootlus on Tuleva ühel fondil –1,66 ja teisel –1,55 protsenti.

Tuleva Võlakirjade Pensionifond ja Tuleva Maailma Aktsiate Pensionifond alustasid tööd eelmise aasta 27. märtsil. Mõlema fondi osaku puhasväärtus oli loomise ajal 0,64 eurot. Möödunud reedel (pensionikeskus polnud eile keskpäevaks suutnud värskemaid andmeid avaldada) oli Tuleva võlakirjafondiosaku puhasväärtus 0,6239 ja aktsiafondiosaku oma 0,63009 eurot.

Tuleva mõlemad pensionifondid on passiivsed indeksifondid, mis tähendab, et väärtpabereid portfelli ei vali fondijuht oma suva või investeerimiskomitee äranägemise järgi, vaid need võetakse portfelli vastavalt välja valitud indeksile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles