Eesti teadlased on euroraha taotlemisel edukad, kuid alla Euroopa Liidu keskmise

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katseklaasid vereproovidega.
Katseklaasid vereproovidega. Foto: Shutterstock

Sel nädalal avalikustatakse andmed, kui edukad on Eesti teadlased ja teaduspõhised ettevõtted olnud Euroopa Liidu raha taotlemisel.

Euroopa Liidu teadusuuringute ja innovatsiooni raamprogramm Horisont 2020 on nelja esimese aastaga toonud Eestisse 98 miljonit eurot teadusraha, vahendab ERR. Sellega on Eesti juba praeguseks edukam, kui oli eelnevast teadusrahastuse meetmes ehk 7. raamprogrammis (aastatel 2007-2014) kokku.

Vaatamata sellele, et Eestil läheb aasta-aastalt üha paremini ning edukad pole üksnes teadlased, vaid ka ettevõtted, saab positiivse vastuse vaid 13 protsenti taotlustest.

Programm, millest EL-is rahastatakse teadusuuringuid ja innovatsiooni, kannab nime Horisont 2020, mille alla kuulub palju erinevaid rahastusvahendeid, kust raha taotlevad lisaks ülikoolidele ja teadusasutustele ka ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles