Ossinovski tüdruksõber aitas tasuda Läti pankrotihalduri kautsjoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läti korruptsioonis süüdistatava pankrotihalduri Māris Sprūdsi 500 000 eurose kautsjoni tasus tema vend Kristaps Sprūds, kes laenas raha Oleg Ossinovski tüdruksõbralt Anastasija Udalovalt, vahendab Läti meedia.

Maris Sprūds keeldus oma vabastamisel kautsjoni vastu 16. veebruaril ütlemast, kust see raha tuli. Reedel kinnitas advokaat Jānis Rozenbergs, et Māris Sprūdsi kautsjoni tasus tema vend.

Läti Firmas.lv andmebaasi kohaselt kuulub Kristaps Sprūdsile osaliselt või täielikult mitmeid firmasid, kaasaarvatud õigusbüroo MAX Group, mis teenis tunamullu 529 525 eurot kasumit.

Uudisteportaal kompromat.lv kirjutas, et Sprūdsi kautsjoni raha päeineb aga Läti riikliku teehooldusfirma Latvijas Autoceļu Uzturētājs juhatuse liikmelt ning Eesti ärimehe Oleg Ossinovski tüdruksõbralt Anastasija Udalovalt. Ossinovskit kahtlustatakse Lätis riikliku raudteefirma Latvijas Dzelzceļš juhile Uģis Magonisele pistise maksmises.

Läti Televisiooni saade De Facto kajastas, et «Ossinovski pruut aitas vabastada panktorihalduri Sprūdsi.»

Udalova ütles BNS-ile, et ei maksnud Sprūdsi kautsjonit, kuid laenas raha oma heale sõbrale. Udalova keeldus ka kinnitamast, kas ta on Ossinovskiga suhtes ning kas Kristaps Sprūds oli see hea sõber kellele raha laenatud sai.

Udalova on alates 2016. aastast Latvijas Autoceļu Uzturētājsi juhatuse liige. Enne töötas ta Riia linnavolikogus advokaadi Saulvedis Vārpiņši heaks ning oli Latvijas Autoceļu Uzturētājsi hangete osakonna juht.

Sprūds vabastati kautsjoni vastu 16. veebruaril, kinni peeti ta mullu juunis.

Sprūdsi süüdistatakse väljapressimises ja rahapesus, süüdistused on esitatud veel viie isiku vastu, nende seas pankrotihaldur Ilmārs Krūms. Juhtum on seotud Trasta Komercbanka likvideerimisega.

Hiljuti kirjutas Läti ajakiri Ir, et ka Läti Keskpanga presidendi Ilmārs Rimšēvičsi uurimine on seotud Trasta Komercbankaga, nimelt kahtlustatakse lehe andmeil, et keskpankur võttis pangalt altkäemaksu neli aastat tagasi, kui see veel tegutses. Samuti on Rimšēvičsi kinnitanud, et on korduvalt Sprūdsiga kohtunud. Ka Rimšēvičsi kautsjoni tasus «hea sõber» ning tema advokaat on Saulvedis Vārpiņš, kelle jaoks töötas ka Ossinovski tüdruksõber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles