Vanametalli ettevõtetes tuvastati suur ports rikkumisi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanametalli kokkuostupunkt.
Vanametalli kokkuostupunkt. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tööinspektsioon kontrollis töökeskkonna riskidega toimetulekut 20 metallijäätmeid käitlevates ettevõtetes, kus tuvastati 36 rikkumist. 12 rikkumise kohta koostati ettekirjutus.

Enimlevinud veaks oli ettevõtetes riskide alahindamine ning tööandjate tagasihoidlik tegevus riskide mõju vältimisel või vähendamisel. Alahinnatud olid ka kiirgusriske, vaid 40 protsendil ettevõtetest olid olemas mõõteriistad kiirgusallika tuvastamiseks, teatas tööinspektsioon.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Apo Oja sõnul on põhiprobleemiks jätkuvalt aus ja adekvaatne riskide hindamine. «Suuremates ettevõtetes näeme, et riske osatakse juba paremini hinnata ning paremat töökeskkonda luua. Väiksemates ettevõtetes peame aga ikka veel selgitama, miks töökeskkonna nõudeid järgima peab ja miks need kasulikud on,» ütles Oja.

Sihtkontrolli käigus külastasid töötervishoiuinspektorid Harjumaa, Ida- ja Lääne-Virumaa, Tartumaa ja Valgamaa ettevõtteid.

Sihtkontrolli keskmes oli töökeskkonna kõigi riskide hindamine ning tegevused riskide maandamiseks. Eraldi tähelepanu pöörati sihtkontrolli käigus kiirgusriskide hindamisele. Samuti hinnati töötajate tervisekontrolli korraldust ning ettevõtte töötervishoiu- ja tööohutusalase juhendamise süsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles