Politsei uurib RB Raili tegevjuhi väiteid projekti sekkumise kohta (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baiba Rubesa.
Baiba Rubesa. Foto: Mihkel Maripuu

Läti politsei majanduskuritegude osakond asus uurima Baltimaade ühisfirma RB Raili tegevjuhi Baiba Rubesa hiljutisi avaldusi ettevõtte tegevusse sekkumise ning aktsionäride huvide konflikti kohta.

Pärast uurimise lõppu otsustab politsei, kas on alust algatada kriminaalasi, ütles politsei pressiteenistuja Gita Gzibovska.

Veebruari algul avaldasid RB Raili Eesti ja Leedu aktsionärid Rubesale umbusaldust, samas kui Läti esindaja jäi erapooletuks. Umbusaldamine tuleb arutusele ettevõtte nõukogu järgmisel istungil 22. märtsil.

Rubesa ütles pärast umbusaldusavaldust, et mõndadel nõukogu liikmetel on huvide konflikt. «Mõned RB Raili nõukogu liikmed võtavad otsuseid vastu istudes kahel toolil. Nad on Rail Balticu projekti aktsionärid, elluviijad ja ka potentsiaalsed kasusaajad. Olen pidevalt silmitsi nõukogu liikmete sekkumisega nii hankeprotsessi kui RB Raili juhatuse liikmete valimisse,» sõnas Rubesa.

15. veebruaril ütles Rubesa usutluses ajakirjale Ir, et ei ole sekkumisest politseile teatanud, kuna seni pole seadusi rikutud.

Peale umbusaldusavaldust on Rubesa öelnud, et vaidlus võib seada ohtu Rail Balticu rahastamise. Lisaks ei ole Rubesa nõustunud ametist lahkuma. Tema ametiaeg peaks lõppema sügisel.

RB Rail on loodud Rail Balticu projekti keskseks koordineerimiseks. Selle aktsiad kuuluvad võrdsetes osades Eesti RB Rail AS-ile, Läti SIA-le Eiropas Dzelzceļa Līnijas ja Leedu UAB-le Rail Baltica Statyba.

Rail Balticu projekt näeb ette Euroopa rööpmelaiusega raudtee ehitamise Tallinnast Poola-Leedu piirini. Projekti maksumuseks hinnatakse 5,8 miljardit eurot ning see peaks valmima 2026. aastal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles