Puhkus Eestis on kulukas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel saab turismitaludes meisterdada
Suvel saab turismitaludes meisterdada Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

MTÜ Eesti Maaturismi tegevjuhi Raili Mengel-Sündi kinnitusel selle aastal Eesti maaturismis hinnatõusu ei tule, kuna võrreldes muu Euroopaga on meie hinnad suhteliselt soolased.

«Nii lõuna pool, kui ka isegi Soomes võib leida soodsamat majutust,» sõnas Mengel-Sündi. Probleem on tema kinnitusel Eesti väiksuses-siseturism ei ole nii aktiivne, et saaks hindu madalal hoida.

«Me ei saa aga lasta neid ka nii madalale, et see ennast ära ei tasuks. Tahaks loota, et hinnad püsiksid ja ei hakkaks hüppeliselt kosuma. Pigem  oleks praegu tark huvi siseturismi vastu säilitada ja olla hinnapaindlik. Samas ma ei poolda seda, et alla oma kulude teenust pakutakse, siis on juba asi kurjast,» nentis ta.

Selle aasta talv väga soosis Mengel-Sündi sõnul maaturismi, kuna oli võimalik aktiivselt puhata: uisutada, kelgutada, jääsurfi harrastada. «Just aktiivne puhkus toob inimesed maale. Neid, kes maale lihtsalt magama ja puhkama tulevad, on vähe, see on tõsi ka suve puhul.»

Suvel pakutakse Mengel-Sündi sõnul inimestele võimalusi ise meisterdada. «Tihtipeale inimesed ei usu, mida kõike ise valmis teha saab.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles