Tallinna Vesi ei plaani vee hinda oluliselt langetada

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht/Scanpix

Tallinna Vesi esitas eile konkurentsiametile taotluse uue veeteenuse hinna kooskõlastamiseks. Ettevõtte sõnul tahavad nad saada tulevikus hinda, mis on ligilähedane möödunud aastate hinnale.

Riigikohus otsustas mullu detsembris, et Tallinna Vesi peab lahti ütlema oma vanast, 2011. aastal kivisse raiutud hinnakirjast ja kehtestama uue, konkurentsiametiga kooskõlastatud veetariifi. Sisuliselt tähendab see seda, et tallinlased võisid kuue aasta jooksul maksta liiga kõrget vee hinda.

Veebruari viimasel päeval ettevõte taotluse teele ka pani. Nende jaoks on tegu esimese Tallinna ja Saue linna tariifitaotlusega, mis ei ole esitatud pealinnaga sõlmitud teenuslepingus kokku lepitud metoodika alusel, vaid senisest metoodikast oluliselt erineva konkurentsiameti soovitusliku metoodika alusel, teatas vee-ettevõte börsile.

Huvitav on see, et Tallinna Vee poolt eile esitatud tariifitaotluses kalkuleeritud tariif on ligilähedane praegu kehtivale veeteenuse hinnale, mis on püsinud muutumatuna 2010. aastast.

Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Eliis Vennik ütles, et nad lähtusid hinna esitamisel kolmest põhimõttest. «Peame tariifi kaudu katma oma kulud, peame suutma teha vajalikud investeeringud ja sealjuures peab ettevõte olema finantsiliselt jätkusuutlik ka praegusel juhul, mil ettevõte ei saa kaasata ELi rahastust,» märkis ta.

Venniku sõnul tuleb silmas pidada, et nendepoolse taotluse esitamisega kooskõlastamise protsess alles algas. Kuna see on Tallinna Veele esimene taoline taotlus, siis kindlasti on seal kohti, mis vajavad ametiga täiendavat arutelu, lisas kommunikatsioonijuht.

Vastavalt ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seadusele on konkurentsiametil taotluse läbivaatamiseks 30 päeva, mida amet võib pikendada kuni 90 päevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles