Lepingu ülesütlemine ajas tööinspektsiooni RKASiga raksu (1)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Endla tänava majas on teinegi riigiasutus, tahtis RKAS ikkagi, et kolija ehk tööinspektsioon hüvitaks kogu kapitalikulu jäägi. Lõpuks läbi suure häda see raha ka leiti.
Ehkki Endla tänava majas on teinegi riigiasutus, tahtis RKAS ikkagi, et kolija ehk tööinspektsioon hüvitaks kogu kapitalikulu jäägi. Lõpuks läbi suure häda see raha ka leiti. Foto: Konstantin Sednev

Reede hommikul seisab tööinspektsiooni juhil Maret Maripuul ja Riigi Kinnisvara ASi juhil Kati Kusminil ees keeruline vestlus: kuidas lahendada probleem, mille tõttu sai Maripuu hinnangul RKAS tööinspektsiooni arvel rikastuda.

Maripuu on pahane. Ta kasutab RKASi suurele ülemusele, riigihalduse ministrile Jaak Aabile (KE) saadetud kirjas RKASi aadressil reljeefseid väljendeid: «erakordselt jäikade üürilepingute tüüptingimuste pealesurumine», «alusetu rikastumine» ja «lubamatu käitumine riigi omavahelises suhtluses». Need on vaid mõned näited.

Kokkuvõtvalt leiab Maripuu (RE), et ettevõtte käitumine pole kooskõlas riigivalitsemise hea tavaga. «Meiega sarnases väljapääsmatus olukorras on täna ka mitu teist riigiasutust, kes on sunnitud alluma Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi jõupositsioonile,» kirjutas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles