Läti reporter eestlaste aktsiisi protestist: lätlased ei oleks selleks suutelised (5)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestiaktsioon Valgas nähtuna. Autod tegid peatuse, et edasi sõita Lätisse Mazsalaca linna.
Protestiaktsioon Valgas nähtuna. Autod tegid peatuse, et edasi sõita Lätisse Mazsalaca linna. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti reporter sõnas eestlaste alkoholiaktsiisi vastast protesti kommenteerides, et lätlased ei oleks millekski selliseks suutelised.

Katrin Lusti autorisaade «Kuuuurija» käis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval kajastamas eestlaste teekonda Lätti protestiks valitsuse aktsiisipoliitika vastu.

Teiste seas intervjueeris Lust ka Läti telereporterit Laurat, kes väljendas imestust eestlaste korraldatud protesti üle. «See on uskumatu, mida eestlased on siin korraldanud. Meie arvates lätlased ei ole millekski selliseks suutelised,» lausus telereporter.

Kui Lust küsis sellele põhjendust, vastas Läti naisreporter, et nende kultuur ei ole lihtsalt selline. «Meie inimesed ei ole võimelised midagi sellist korraldama,» kordas reporter Laura.

Sellega, et eestlased ostavad Lätist kütust ja alkoholi, oli reporter rahul. «Eestlased toovad oma raha meile, Läti riigi eelarvesse,» lausus naine. Lusti küsimusele, kas reporter on selle üle ka õnnelik, vastas naine, et jah loomulikult.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles