Panku ähvardavad tulevikus hiigeltrahvid (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finantsinspektsiooni juhi Kilvar Kessleri sõnul annavad suuremad trahvid nende tööriistakasti kuvalda, mis võib mõeldud olla nii hoiatamiseks kui ka karistamiseks.
Finantsinspektsiooni juhi Kilvar Kessleri sõnul annavad suuremad trahvid nende tööriistakasti kuvalda, mis võib mõeldud olla nii hoiatamiseks kui ka karistamiseks. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Uue seaduse järgi võib väärteo eest teha kuni 20 miljonit eurot trahvi. Lubatud sõidukiiruse ületajad ei pea siiski ülemäära värisema, hiigeltrahvid ähvardavad eelkõige ikkagi panku ja teisi finantsasutusi.

Kui praegu saab füüsilisele isikule ehk tavalisele inimesele väärteo eest trahvi teha maksimaalselt 300 trahviühikut ehk 1200 eurot, siis uue seadusega tõstetakse ülempiir lausa kosmosesse – 20 miljoni euroni. Kui juriidilist isikut ehk ettevõtet saab praegu väärteo eest trahvida kuni 400 000 euroga, siis peagi võib tedagi kasristada 20 miljoni euroga.   

Uued trahvimäärad tulevad meile Euroopa Liidust. Justiitsministeeriumi karistusõiguse ja menetluse talituse juhataja Tanel Kalmeti sõnul on trahvide eesmärk mõjusamalt karistada Euroopa Liidu suurkorporatsioone, kes on seaduserikkumiste teel teeninud kasumi, mis võib ulatuda kümnetesse miljonitesse eurodesse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles