Juncker pelgab Itaalia valimiste järgset turbulentsi finantsturgudel

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker.
Jean-Claude Juncker. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP/Scanpix

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker hoiatas neljapäeval võimaliku turbulentsi eest finantsturgudel pärast Itaalia märtsi alguses peetavaid valimisi.

Itaallased hääletavad neljandal märtsil keset ebakindlust ning viimased valimisküsitlused näitavad, et valitsusse võivad pääseda paremtsentristliku bloki koosseisus valimistel osalev immigrantidevastane Põhjaliiga või populistlik Viie Tähe Liikumine (5SM), kirjutab ERR.

Juncker ütles, et see nädal «on Euroopa Liidu jaoks väga oluline», sest Itaalia valimistega samal päeval peaks selguma Saksa Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) liikmete otsus koalitsioonivalitsusse minemise kohta kantsler Angela Merkeli kristlike demokraatidega (CDU).

«Ma olen rohkem mures Itaalia valimiste pärast kui SPD liikmete hääletamise üle, kuid me peame valmistuma halvimaks stsenaariumiks,» lausus Juncker Brüsselis mõttekoja CEPS üritusel.

Halvim stsenaarium oleks tema sõnul see, kui Itaalia poliitilised jõud ei suuda valimiste järel toimivat valitsust moodustada.

Loe lähemalt ERR uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles