Eesti kaevanduslinna võtavad üle krüptokaevandajad (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG tootmishooned Kohtla-Järvel
VKG tootmishooned Kohtla-Järvel Foto: Sander Ilvest

Kohtla-Järvest on saamas põlevkivi kaevandamise kõrval krüptoraha kaevandamise keskus, kus esimene näidiskaevandus on tööle pandud, ning huvilistest on tekkinud järjekord.

Kohtla-Järvel Viru Keemia Grupi (VKG) rangelt valvatud alal seisab keset tühja tööstusmaad sinine merekonteiner, kuhu Eesti Krüptoraha Liidu asutajaliige Hermes Brambat on pannud juba huugama 120 krüptoraha kaevandamise masinat ning ruumi jaguks veel kahekümnele kaevurile, vahendab Äripäev.

See on Brambati ettevõtte Nordcoin Mining näidiskaevandus, mis otsustati VKG alale püsti panna sellepärast, et sinna asudes ei olnud vaja teha suuri kulutusi infrastruktuurile ja territoorium on turvatud - ka sinna kaevandusse pääseb VKG loal ja kiiver peas. 

«Kui mingil hetkel krüptoraha kokku kukub, saab need seadmed välja lülitada, ja ongi kogu lugu,» muheles VKG Energia juhatuse liige Marek Tull võimalikest riskidest kõneldes. Suure riski asemel näeb VKG võimalusi, sest nad saavad krüptokaevandusi varustada suurte võimsustega. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles