Tallinna Sadam võib peagi alustada kruiisiterminali ehitamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm.
Tallinna Sadama juht Valdo Kalm. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul on võimalik, et tänavuse aasta lõpus hakatakse Vanasadama arendustööde raames ehitama ka kruiisireisijaid teenindavat terminali. Ehitustööd lähevad hinnanguliselt maksma paar miljonit eurot.

Käesoleval aastal on Tallinna Sadamal plaanis alustada D-terminali laiendustöödega, silla ehitusega üle Admiraliteedi basseini ning kui kõik läheb hästi, siis on plaanis ka alustada kuriisiterminali ehitusega. «Kui kõik läheb hästi, siis me käivitaksime kruiisiterminali projekti ka, sest kruiisiäri läheb hästi. Eelmine aasta kasvas kruiisituristide arv 18 protsenti – me peame neid paremini vastu võtma,» ütles Tallinna Sadama juhatuse esimees BNSile.

Kalmu sõnul plaanitakse pärast kuriisiterminali ehitust rajada ka kolmas kai kruiisilaevadele. «Kui kõik läheb veel kasvavalt, siis me planeerime ka kolmandat kruiisikaid. See ei ole väga suur investeering ning looduslikud tingimused on väga head,» märkis ta.

Kalmu sõnul on mõlema arenduse maksumuseks hinnanguliselt paar miljonit eurot.

Tallinna Sadam avas kolmapäeval uuenenud sisekujundusega A-terminali saabumiste saali. Kalmu sõnul on tulevikus plaanis ka kogu A- ja B-terminali suurem renoveerimine.

Tallinna Sadam kuulutas tänavu veebruaris välja riigihanke D-terminali laiendamiseks ligi 7000 ruutmeetri võrra, ehitustööde eeldatav maksumus on ligi 15 miljonit eurot. Ehitushankele saab pakkumusi esitada 23. märtsini.

Tallinna Sadam planeerib rajada üle Admiraliteedi basseini kanali jalakäijate silla võimaldamaks jalakäijate mugavamat liiklemist kahe reisiterminali ja terminalide juurde jäävate alade vahel. Silla planeeritav valmimisaeg on 2018. aasta lõpp. Silla ideekonkursi võitis Hollandi arhitektuuribüroo Läti filiaali SIA Witteveen+Bos Latvia töö «New Balance 100». Silla ideekonkurssi, edasist projekteerimist ja ehitust kaasfinantseeritakse Euroopa Liidu poolt Euroopa Ühendamise rahastu projekti raames.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles