2010. aastal tehtud foto Läti Panga presidendi ja Vene relvakompanii juhi ühisest jahiretkest sisestati rahvusvahelisse fotopanka üleeile (4)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on dateeritud 22. augustil 2010, Läti Panga president Ilmars Rimsevics (vasakult teine, sinises) ja Vene relvakompanii juht Dmitri Pilshchikov (vasakult kolmas). Foto sisestati Scanpixi andmebaasi 19. veebruaril 2018.
Foto on dateeritud 22. augustil 2010, Läti Panga president Ilmars Rimsevics (vasakult teine, sinises) ja Vene relvakompanii juht Dmitri Pilshchikov (vasakult kolmas). Foto sisestati Scanpixi andmebaasi 19. veebruaril 2018. Foto: /AP/Scapix

Läti Panga president Ilmārs Rimšēvičs küll otseselt ei eita, et osales 2010. aastal ühisel jahi- ja kalaretkel Kamtšatka poolsaarele, kus ta oli koos Dmitri Pilštšikoviga, kes oli tollal relvatootja nimega Infotehnoloogia uurimisinstituut juht, siis räägiti seal vaid jahist ja kalapüügist.

Pilštšikov allus sellel ajal president Vladimir Putini vanale sõbrale ja liitlasele Sergei Tšemezovile.

«Isegi kui see foto on ehtne, rääkisin ma nende inimestega mitte millestki muust kui kaladest ja karudest,» ütles Rimšēvičs Lätis asuvale Eesti Meedia uudisteportaalile TVNet.

Esmaspäeval ilmutas uudisteagentuuri AP pika ja põhjaliku artikli Läti pangandusskandaalist, kus lahati muuhulgas ka Ilmārs Rimšēvičsi seotust Venemaaga.

Loo juures oli 2010. aastal tehtud foto jahiseltskonnast, kus laual oli viin ja kitarr ning seinal Kalašnikovi automaat.

Läti kaitseministeerium tegi kindlaks, et foto sisestati rahvusvahelisse fotopanka Scanpix 19. veebruaril kell 19.05. Scanpix Balticu juht Art Soonets uuris Postimehe küsimuse peale asja, ning  selgus, et foto sisestati andmepanka Rootsi serverist ja sisestajaks oli AP.

Nii fotot kui ka AP uudist levitati üle maailma internetiportaalide kaudu, mis pole varem Lätist mitte kunagi kirjutanud – teiste hulgas India Everyday, Idaho Press, The North Platte Telegraph, Conservative Angle, The Fresno Bee, Last Minute Christmas, kirjutab TVNet. Mõnes nendest portaalidest oli AP artikkel ainus selles valdkonnas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles