Peaminister: Norvik Banka avaldused on provokatsioon Läti vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Māris Kučinskis
Läti peaminister Māris Kučinskis Foto: Tairo Lutter

Läti peaminister Māris Kučinskis ja rahandusminister Dana Reizniece-Ozola kutsusid Norvik Banka avaldusi meedias provokatsiooniks Läti riigi vastu.

Kučinskis ütles teisipäeval pärast valitsuskabineti istungit, et «see, mida Norvik Banka praegu teeb, on provokatsioon.» Valitsusjuhi sõnul on pank pöördunud riigi vastu ja tegeleb ainult omakasuga.

Reizniece-Ozola sõnul võib Norvik Banka suhtlust välismeediaga nimetada laimuks. «Eile rahvusvahelises inforuumis juhtunu on laim. Kui on märke mingist ebaseaduslikust tegevusest peab sellest teavitama korrakaitset, mitte tegema sellest suhtekorralduskampaania,» ütles minister. Ta lisas, et panga tegevus on provokatsioon ja võib-olla osa taktikast selle kohtuasjas Läti riigi vastu.

Norvik Banka suuromanik Grigori Guselnikov ütles esmaspäeval usutluses uudisteagentuurile AP, et Läti Keskpanga president Ilmārs Rimšēvičs on aastaid pangalt raha välja pressinud.

Rimšēvičs, keda Läti korruptsioonitõrjeamet (KNAB) süüdistab pistisevõtmises, on süüdistused tagasi lükanud ja väitnud, et Guselnikov üritab mõjutada Läti riiki, et võita riigi vastast 200 miljoni eurost nõuet rahvusvahelises arbitraažikohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles