«Hea sõber» tasus Läti keskpanga juhi 100 000-eurose kautsjoni (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmārs Rimšēvičs.
Ilmārs Rimšēvičs. Foto: AFP / Scanpix

Nädalavahetusel Läti korruptsioonitõrjeameti (KNAB) poolt kinni peetud keskpanga juhi Ilmārs Rimšēvičsi kautsjoniks seati 100 000 eurot ning «hea sõber» on selle summa juba tasunud, ütles Rimšēvičsi advokaat Saulvedis Vārpiņš BNSile.

Advokaat rääkis, et KNAB teavitas teda kautsjoni seadmisest ja andis Rimšēvičsile kahtlusaluse staatuse. Vārpiņši sõnul ei ole ta veel pabereid näinud, kuid korraldas makse tegemise Läti riigikassasse, et oma kliendi vabastamist kiirendada. Kautsjoni summa tasus Vārpiņši sõnutsi üks Rimšēvičsi parimaid sõpru.

Rimšēvičs vabastatakse kinnipidamisasutusest Riias esmaspäeva õhtul, ütles advokaat, keeldudes edasistest kommentaaridest.

Läti korruptsioonitõrjeametnikud pidasid Rimšēvičsi kinni laupäeval. Valitsuse teatel küsitleti teda seitse tundi. Kohaliku meedia andmeil otsisid korruptsioonitõrjebüroo (KNAB) agendid päev varem läbi Rimšēvičsi kodu ja tema kontorid keskpangas. Läbiotsimistega seoses on kinni peetud ka vastuoluline ärimees Maris Martinsons.

Läti peaminister Māris Kučinskis ütles esmaspäeval, et nädalavahetusel korruptsioonitõrjeameti (KNAB) poolt kinni peetud Läti Panga juhi Ilmārs Rimšēvičsi ametis jätkamine oleks süüdistuste tõsiduse tõttu mõeldamatu.

USA rahandusministeerium teatas möödunud nädalal Läti ABLV panga arvatavast seotusest rahapesu ja pistiseandmisega. Mingist seosest Rimšēvičsi juhtumiga ei ole seni teatatud.

Rimšēvičs, kes määrati Läti Panga juhiks 2001. aastal on varem teatanud, et ei kandideeri oma kolmanda ametiaja lõppemisel uuesti keskpanga juhiks.

Läti Keskpanga juhti Ilmārs Rimšēvičs kahtlustatakse 100 000-eurose altkäemaksu nõudmises ja vastuvõtmises, teatas Läti korruptsioonitõrjeamet (KNAB).

KNABi juht Jēkabs Straume ütles pressikonverentsil, et kriminaalasi puudutab kahte inimest, Läti Panga kõrget ametnikku, veel ühte inimest ning vähemalt 100 000-eurost pistist. KNAB märkis, et 15. veebruaril avatud kriminaalasi ei ole seotud ühegi Läti krediidiasutusega, seejuures ka mitte USA rahandusministeeriumi poolt korruptsioonis süüdistatava ABLV Bankiga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles