Skandaal missugune: pahameel pani ministeeriumi naiste eelistamisest toetuste jagamisel loobuma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortalunikud
Noortalunikud Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maaeluministeerium kavandas maaelu arengukava ühte toetusmeetmesse muudatuse, mis andnuks naistele hindamisel lisapunkte, kuid tingimustega tutvunud talunike hämming ja võrdõigusvoliniku seisukoht panid ministeeriumi plaanist loobuma.

Üks paljudest meetmetest, mille järgmiseks taotlusvooruks uued tingimused koostati, on investeeringutoetus majandustegevuse mitmekesistamiseks maal mittepõllumajanduslikuks tegevuseks ehk maaturism, toitlustus, käsitöö jms maamajandus, mis pole põlluharimine, vahendab ERRi uudisteportaal. Nimelt on 57-miljonilisest toetussummast jagamata veel 35 miljonit eurot.

Väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsioon (EVEA) ja MTÜ Eesti Maaturism tegid ettepaneku anda naistele selle meetme toetustingimustes eelis ehk lisapunktid, et soodustada naisettevõtlust. 

Maaelu arengukava seirekomisjonis ei leidnud see plaan aga sooja vastuvõttu, lausa vastupidi - komisjoni kuulunud põllumajandustootjad olid plaanist häiritud ja imestasid, kas naiste eelistamine oleks üldse seaduslik.

Kuna ka soolise võrdõiguslikkuse volinik avaldas juba seisukohta, et selle meetme puhul poleks naiste eelistamine põhjendatud, otsustas ministeerium eelistuse tegemisest loobuda.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles