Graafik: vaata, millistes linnades on kinnisvaramull kõige ohtlikum

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toronto.
Toronto. Foto: Caro / Ruffer/Caro / Ruffer

Paljud investeerimisfondid, finantsinstitutsioonid ja jõukad inimesed usuvad, et investeeringud finantskeskuste kinnisvara on «kindel» investeering. Samas on lähiajaloos teada, et ka kinnisvara hinnad võivad langeda.

Šveitsi suurpank UBS koostab igal aastal globaalse kinnisvaramulli indeksit ning neist värskeima kohaselt on lõhkemisohus kaheksa linna. Teiste hulgas on riskantne linn ka Stockholm, millest siinsed finantsspetsialistid on rääkinud juba aastaid.

Kõige suurema riskiga on kinnisvaraturg Torontos, kus 13 aastaga on hinnad kasvanud üle kahe korra, aga rendihinnad ja inimeste reaaltulud vaid vastavalt viis ja 10 protsenti.

Graafikus punase värviga toodud linnad on mulliriskiga, kollasega toodud linnades on kinnisvara ülehinnatud, rohelisega õiglase hinnaga ja halli värviga (Chicago) alahinnatud).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles