Mart Laar: valitsus on aktsiisidega korralikult puusse pannud (17)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Liis Treimann

Kohekordne peaminister Mart Laar astub nende rivvi, kes peavad õigeks peatada alkoholiaktsiisi edasine tõstmine.

Mart Laar ei hakanud oletama, kui pikk iga võiks olla praeguse Jüri Ratase valitsuse iga, öeldes, et «ennustamine jäägu kaardimooridele», ent ta oli kategooriline aktsiiside koha pealt, tõdedes, et nendega on ikka korralikult puusse pandud, kirjutab ERR

«Piirikaubandust loovad otsused tehti küll juba Reformierakonna poolt, nii et tegelikult peaksid Lätist antavad auhinnad jaotatama Ossinovski ja Rõivase vahel,» kritiseeris Laar sotsiaaldemokraatide juhti Jevgeni Ossinovskit ning eelmist peaministrit ja Reformierakonna esimeest Taavi Rõivast kui aktsiisipoliitika kujundajaid.

«Aktsiisitõusud tuleb kindlasti ära jätta, kuigi mingit imet see ei tee, sest jama on juba sündinud,» rõhutas Laar. «Vast on see järgmistele valitsustele õpetuseks, et makse ikka niimoodi tõsta ei maksa.»

Aktsiisipoliitika, täpsemalt juba kavandatud alkoholiaktsiiside tõusu tühistamine kujuneb üheks oluliseks teemaks, kui Keskerakonna, IRLi ja sotside koalitsiooni võtmepoliitikud asuvad peagi arutama riigieelarve strateegiat, mis vormib järgmise aasta eelarve näo.

Mullu laekus alkoholiaktsiisi plaanitust 55 miljonit eurot vähem, selle oluliseks põhjuseks on vilgas piirikaubandus ehk Eesti inimeste alkoostud tunduvalt odavamast Lätist.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles