Gammer ja Hirv võivad jääda vahi alla (1)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbiotsimine Pavel Gammerile ja Hubert Hirvele kuuluvas restoranis Rae meierei.
Läbiotsimine Pavel Gammerile ja Hubert Hirvele kuuluvas restoranis Rae meierei. Foto: Raul Mee/Raul Mee/Mollusk Media

Üle 15 aasta – nii kaua võttis organiseeritud kuritegevuse vastasele võitlusele keskendunud keskkriminaalpolitseil aega, et  ärimeestele Pavel Gammerile ja Hubert Hirvele kuriteokahtlustus esitada.

Kinnisvaraomanikena märkimisväärset osa Tallinna vanalinnast omav äriduo Gammer ja Hirv on politsei huviorbiiti kuulunud aastaid. Sajandi alguses olid nad keskkriminaalpolitsei pideva tähelepanu all, kui politsei järjekindlalt nende äritegevusega seotud raha selle päritolu uurimiseks arestida lasi ja nii äriduo finantstegevusele suurt kahju tekitas.

Gammeri ja Hirve äri pääses politsei teravdatud tähelepanu alt 2003. aastal, kui toonane keskkriminaalpolitsei juht, praegune siseminister Andres Anvelt ametist lahkuma pidi ja kriminaalpolitseist sai aastateks rahvusvahelise teabevahetuse «postkontor». Hirve ja Gammeri ärile tähendas see aga Tallinnas peaaegu segamatut kasvu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles