Võitlus ümbrikupalgaga: restoranid otsivad ise maksuametilt abi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbrikupalk.
Ümbrikupalk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Hotellide ja restoranide liit on juba mitme aasta jooksul väljendanud maksuametile muret ebaausa konkurentsi pärast, mis nende sektoris levinud ohtra ümbrikupalga praktika tõttu valitseb, mistõttu pakkus maksuamet neile välja oma lahenduse.

Maksuamet on pakkunud lahendusena välja idee ühendada toitlustusasutuste kassasüsteem otse maksuametiga, mida nüüd kampaania või pilootprojekti korras katsetama soovitakse hakata, vahendab ERRi uudisteportaal.

Hotellide ja restoranide liit soovib saavutada olukorra, kus kõik sektoris tegutsevad ettevõtjad maksaksid ausalt nii palka kui makse ning kuigi idee restoranide kassasüsteemi ühendamisega otse maksuametisse on liidu hinnangul jõuline, ei pea nad seda eesmärgiks omaette, sest kes petta tahab, leiab selleks viisi igal juhul. 

Nelja toitlustuskohta pidav restoraniärimees Annar Alas toetab maksuameti ja liidu töösse võetud ideed, ent leiab, et sellest üksi ei piisa, vaja oleks ka toitlustusasutuste käibemaksumäära alandada.

Maksuameti andmetel saab Eestis ümbrikupalka keskmiselt kaheksa protsenti töötajatest ning 2016. aastal jäi riigil ainuüksi restoranides makstud ümbrikupalkade tõttu saamata hinnanguliselt 22 miljonit eurot.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles