Kriitikatorm pühkis seaduse arutlustesse tagasi

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakendijäätmed
Pakendijäätmed Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti ettevõtlusliite pahandanud jäätmeseaduse eelnõule tõmmati pidurit. Mõni punkt otsustati juba eelnõust välja jätta, mõne üle hakatakse otsast peale arutama.

Varasemat jäätme- ja pakendiseadust ühendama pidanud eelnõu kohta ütleb kaubandus-tööstuskoja õigusosakonna juhataja Marko Udras, et eelnõul on kaks probleemi: esiteks ei ole sellist kahe täiesti erineva seaduse hübriidi üldse vaja, teiseks on täielikult ära jäetud mõjuhinnangud muudatustele, mis mõjutavad pea kõiki Eesti turul tegutsejaid, vahedab Äripäev.

«Eelnõu mõte olevat valdkonna seadusandluse lihtsustamine, aga üldine arusaamine ettevõtjate seas on, et läheb hoopis keerulisemaks. Pakendiseadus oli varasemalt kuskil 40 paragrahvi, seaduseelnõu on aga 100 lehekülge ja 300 paragrahvi pikk,» rääkis Udras. Keskkonnaministeeriumi asekantslerit Ado Lõhmust paneb seevastu pisut üllatama, kus kõik liidud olid mõni aasta tagasi, kui seaduseelnõu kommentaarideta kooskõlastati. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles