Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Rakvere loobub suitsusinkides naatriumglutamaadi - E621 - kasutamisest

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eger Ninn
Copy
Suitsusink.
Suitsusink. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Rakvere lihakombinaat teatas täna, loobub selle aasta jooksul järk-järgult kunstliku maitsetugevdaja naatriumglutamaadi ehk E621 kasutamisest kõikides suitsetatud singitoodetes.


Ettevõte tõi turule ka viis uut suitsusinki, milles on vähem soola ja milles enam pole seda maitsetugevdajat kasutatud.

Rakvere lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõokese sõnul toimub kogu tootearendustöö tarbija soove arvestades ja tervisliku toitumise põhimõtteid järgides: «Üks osa lihatoote tervislikumaks muutmisel on soola järk-järguline vähendamine ja kunstlikust maitsetugevdajast loobumine.»

Lihakombinaadi lähiaastate tervislikuma lihatoote programmi raames vähendatakse igal aastal toodete retseptipõhist soolasisaldust kolme protsendi võrra ja kokkuvõttes väheneb keskmine soolasisaldus toodetes 2014-ks aastaks kuni 15 protsenti.

Rakvere toodab kuus keskmiselt 120 000 kilogrammi sinki.

Tagasi üles