Kas oleksid keskkonna nimel valmis loobuma mustikatest, avokaadodest ja maasikatest?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustikad.
Mustikad. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tänapäeval on inimesed aastaajast olenemata harjunud saama poest pea kõike, mida hing ihaldab.

Kui looduses on maasikatel, mustikatel ja vaarikatel talv puhkeperiood, siis tänu tööstuse arengule on võimalik neid tänapäeval ka kõige saagivaesemal perioodil poest osta, vahendab The Independent. Selline tootmine mõjub aga keskkonnale laastavalt.

Kuigi mõnes paigas kasvavad avokaadod ja banaanid aasta läbi, siis nende tarnimine riikidesse, kus need ei kasva, jätab loodusele suure ökoloogilise jalajälje.

Kokad Emma Rock ja Jeremy Freedman leiavad, et tegelikult tuleks tarbida vaid seda, mis loodusest sel hetkel saadaval on ning ühise koostööna lõid nad ettevõtte «Seasons Supper Club», mis aitab korraldata toitlustamist üritustel, kus soovitakse toidulaual näha vaid hooajalisi tooteid. «Me tahtsime keskenduda hooajalistele toitudele, sest meile ei meeldi, kuidas suured toidupoed müüvad kõike, olenemata aastaajast,» sõnas Rock. «Mulle tundub vale süüa asju, mida sel ajal loomulikult looduses ei kasva ning on poodi toodud tuhandete kilomeetrite kauguselt.»

Ajakirja Locavore toiduajakirjanik Rachel de Thample nõustub ideega. «See on minu jaoks väga oluline, et kohalik hooajaline söök oleks toidulaual. See toit tuleb ligemalt, on värskem ja sageli ka toitainerikkam,» sõnas ta. «Hooajaliste toitude söömine aitab liikuda loodusega samas rütmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles