Riigimetsa majandaja huvid põrkuvad puidutöösturi omadega (2)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelletitootja Graanul Invest AS-i suuromaniku Raul Kirjaneni sõnul võib RMK kokkulepe tselluloositehasega tekitada puiduturul tõrke.
Pelletitootja Graanul Invest AS-i suuromaniku Raul Kirjaneni sõnul võib RMK kokkulepe tselluloositehasega tekitada puiduturul tõrke. Foto: Tomi Saluveer

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) nõukogu kinnitusel teeb juhatuse liige Aigar Kallas Tartu lähedale kavandatavale tselluloositehasele erakordset kestvuslepingut pakkudes õigesti, kuid juhtiva puidutöösturi Raul Kirjaneni sõnul moonutab kokkulepe turgu.

«Viiendik minu kriitikast on tingitud murest inimkonna tuleviku pärast, kaheksakümmend protsenti aga sellest, et see mõjutab meie ettevõtte majandustegevust,» ütles Kirjanen Postimehele.

Ehkki Kirjaneni Graanul Invest kasutab praegu madalama kvaliteediga puitu, kui vajab kavandatav tselluloositehas, võib suurenev nõudlus paberipuidu järele panna kasvama ka küttepuu hinna. Kui praegu on siinsel turul kütte- ja paberipuu eraldi hinnaklassides, siis suurettevõtja arvates piirid nende vahel varsti hägustuvad ja kaovad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles