Läti esitas Ukrainale noodi seoses maksuparadiiside nimekirjaga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlane.
Lätlane. Foto: SCANPIX

Läti välisministeerium andis Ukraina ajutisele asjurile Olissa Podoljakile üle noodi üleskutsega rakendada meetmeid, et Läti eemaldataks maksuparadiiside nimistust, ütles välisminister Edgars Rinkēvičs teisipäeval BNSile.

Minister märkis, et selle küsimuse lahendamiseks käis töö juba varem, seal hulgas rahandusministeeriumi kaasabil. Selle küsimusega tegelevad ka Eesti ja Läti suursaadik Kiievis, sest nimistusse sattus ka Eesti.

Rinkēvičsi sõnul tekkis selline olukord Läti uue maksuseaduse väärtõlgenduse tõttu. Lätis ei maksustata reinvesteeritud kasumit. Seda süsteemi ei saa aga nimetada maksuvabaks, sest Lätis maksustatakse dividende.

Välisministeerium on juba öelnud, et Läti maksuparadiisiks arvamine on eksitus. Ametnikud võtsid ühendust Ukraina valitsusega, et arutada meetmeid sellest nimistust pääsemiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles