Tallinna Sadam tahab Muuga söeterminali ala kiiresti taaskäivitada

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam.
Muuga sadam. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tallinna Sadam tahab Muuga söeterminali ala võimalikult kiiresti taaskäivitada, kuid enne konkreetsete plaanide tegemist ootab ettevõte ära terminaliseadmete avaliku enampakkumise tulemuse.

Muuga kaubasadamas asuva söeterminali käitaja Coal Terminal AS esitas mullu kevadel pankrotiavalduse ning pankrotiprotsess käib senini, vahendab ERRi uudisteportaal.

Möödunud aasta jõulude eel kuulutas Tallinna Sadam välja enampakkumise Muuga sadamas asuva söeterminali ala hoonestusõigusele ja koostöölepingule. Konkurss lõppes 5. jaanuaril, kuid ühtki pakkumist ei laekunud.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm põhjendas konkursi pühade ajal korraldamist ERR-ile sellega, et sadamal on pankrotiprotsessiga edasi mineku ja ala taaskäivitamisega suhteliselt kiire. Coal Terminal oli pankrotis juba ligi pool aastat ja huvilised olid infoga juba ammu kursis.

«Nii et ma ei ütleks, et see paar nädalat oleks väga lühike aeg, asjahuvilised teadsid sellest päris pikalt,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles