Ratas: Alibaba kaalub koostööd Eesti ettevõtetega (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alibaba astub jaekaubanduse maailma.
Alibaba astub jaekaubanduse maailma. Foto: CHANCE CHAN/REUTERS

Peaminister Jüri Ratase sõnul võib internetikaubanduskontsern Alibaba alustada koostööd Eesti ettevõtetega, lisaks kutsus peaminister Davosi majanduskonverentsil suurettevõtete esindajaid ja välisinvestoreid käesoleva aasta sügisel Eestis toimuvale digitaalvaldkonna tippkohtumisle.

Ratas kohtus Davosi majandusfoorumi raames nii Eestisse juba välisinvesteeringuid teinud ettevõtete esindajatega kui ka võimalike tulevaste välisinvestoritega. Seejuures arutas Ratas Hiina netikaubandushiiu Alibaba võimalikku koostööd Eesti ettevõtetega, läbirääkimised jätkuvad antud küsimuses lähinädalatel

«Meil oli Alibabaga kohtumine ja üsna konkreetsed küsimused, mida Eesti võiks pakkuda, millised on need tooted, mida võiks Eestist müüa välja. Me leppisime kokku, et jätkame suhtlust lähinädalatel konkreetsete koostöö kohtade osas, kus meie ettevõtetel on võimalik midagi pakkuda ja kus nemad näevad, et rahvusvahelistel turgudel on nende toodete vastu huvi,» ütles Ratas BNS-ile.

Lisaks kohtus peaminister ka Mitsubishi Motorsi esindajatega, kellel on huvi kasvatada oma mahtusid Eestis ning arenda koostööd Eesti ülikoolide ja ülõpilastega. «Täna oli kohtumine näiteks Mitsubishi Motorsiga, kes Eestis väga tugevalt tegutseb seoses Eesti Sadamaga läbi Muuga oma transiidiga. See oli koht, kus nad soovivad mahtusid kasvatada aga samas soovivad nad teha veel tihedamat koostööd TTÜ-ga ja leida kontakti üliõpilastega, kes on huvitatud Jaapanist ja nende valdkonnast,» rääkis Ratas.

Seejuures loodab peaminster, et käesoleva aasta sügisel tulevad ka suurettevõtete esindajad ja välisinvestorid Eestis toimuvale digitaalsele tippkohtumisele. «Me valmistame hetkel ette järgmist digitaalset tippkohtumist selle aasta sügisel ja meie soov on tuua kohtumisle kokku nii era kui ka avalik sektor erinevatelt kontinentidelt. Sellel temal arutlesime mitme välisinvestoriga,» märkis Ratas.

«Ma tegin ettepaneku, et ka nemad võiksid osa võtta digitaalsest tippkohtumisest selle aasta sügisel. See tundus neile huvitav,» lisas ta.

Ratas osales Davosis Euroopa tulevikku ja maailmamajanduse käekäiku puudutavates aruteludes ning kohtus nii Eestisse juba välisinvesteeringuid teinud ettevõtete esindajatega kui ka võimalike tulevaste välisinvestoritega, teiste seas Telia Company, Carlsberg A/S, ABB, Royal Philips, Alibaba, AT&T ja Mitsubishi Motors juhtidega.

«Ma julgen öelda, et kohtumised olid kindlasti väga asjalikud, kohtumised oli lootustandvad,» märkis peaminister.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles