Lugeja küsib: miks Postimees luiskab majutuse võileivahinna kohta? (6)

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kala ja Leib kiluvõileivad.
Kala ja Leib kiluvõileivad. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Postimehele kirjutas pahane lugeja, kelle kinnitusel pole võimalik saada Eestis majutust võileivahinna eest.

Kuna Postimehe ühes loos oli öeldud, et Eestis leiab majutust ka vaid 9 euro ehk võileivahinna eest, siis otsustas lugeja uurida, palju maksavad võileivad.

Lugeja tõi näiteks Viljandis asuva Aida kohviku menüü, kus võileib singi ja juustuga maksab 1,70 eurot, võileib juustu ja tomatiga 1,50 ja võileib kilu ning munaga 1,70 eurot. Sellest järeldas lugeja, et Postimees levitab valeinfot, sest võileib maksab palju vähem kui artiklis väljatoodud odavaim majutusvõimalus.

Mõistame lugeja pahameelt, kuid paraku leiab Eesti söögikohtade menüüdest käsitöövõileibade ajastul ka palju kallimaid võileibu. Nii maksab näiteks Olümpia hotelli aluses Senso restoranis klubivõileib 12 eurot. Manna La Roosas saab aga tellida buschetta la Roosa kirsstomatite, feta juustu, avokaado ja tiigerkrevettidega vastavalt suurusele kas 6 või 8 euro eest. Sellesarnaseid näiteid leiab vähemalt Tallinna söögikohtadest veel mitu.

Õigupoolest on väljend «võileivahinna eest» aga eesti keeles piltlik ütlus, mis tähendab seda, et midagi on saadud puruodavalt või ülimalt odava hinna eest. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles