Ratas: Eesti tuleb viivitamatult eemaldada Ukraina maksuparadiiside nimekirjast (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminsiter Jüri Ratas kohtus Davosis Ukraina rahandusministri Oleksandr Danõljukiga.
Peaminsiter Jüri Ratas kohtus Davosis Ukraina rahandusministri Oleksandr Danõljukiga. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Jüri Ratas ütles täna telefonivestluses Ukraina peaminister Volodõmõr Groismanile ja Davosis kohtumisel Ukraina rahandusminister Oleksandr Danõljukile, et Eesti tuleb viivitamatult eemaldada nii-öelda maksuparadiiside nimekirjast.

«Eesti liigitamine Ukrainas nii-öelda maksuparadiisiks on kahetsusväärne eksitus, mis tuleb koheselt lahendada. Praegune olukord tähendab, et Ukrainas tegutsevatel Eesti ettevõtetel on tekkinud põhjendamatud rahalised lisakohustused ning nad kannavad seetõttu iga päev kahju. See on vastuvõetamatu olukord ning Eesti riigil tuleb oma ettevõtjate eest seista,» ütles peaminister Ratas.

Valitsusjuht märkis, et Eesti sai olukorrast teada aasta alguses ning Eesti esindajad on olnud Ukraina võimudega küsimuse lahendamiseks ühenduses. «Eesti ja Ukraina on kokku leppinud, et vahetavad omavahel maksu- ja finantsteavet. Seetõttu tulnuks Ukrainal Eesti maksusüsteemi puudutavate küsimuste korral meiega ühendust võtta ja arusaamatused selgeks rääkida,» ütles Eesti peaminister.

Ratas rõhutas, et ükski teine riik maailmas ei näe Eestit maksuparadiisina. «Eesti on Euroopa Liidu ja Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) liige ning meie maksupoliitika vastab kõigile rahvusvahelistele nõudmistele ja standarditele, samuti Ukraina seadustele.»

«Ukraina peaminister ja rahandusminister kinnitasid, et tegelevad küsimusega. Rahandusminister lubas olukorra lahendada. Loodan, et võimalikult kiiresti,» lisas Ratas.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles