Eksperdid pelgavad turult tulevat kärsahaisu

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksperdid pelgavad turult tulevat kärsahaisu
Eksperdid pelgavad turult tulevat kärsahaisu Foto: SCANPIX

Eesti investeerimismaailma eksperdid on selleks aastaks sõrmed ristanud ühe sooviga: et see tõus nii järsk poleks kui mullu. Muidu hakkab veel tõesti kärsahaisu tulema.

Luminor Pensionsi juhi Angelika Tageli muutis tõus ettevaatlikuks. «Endiselt on tunne, et aktsiatel on tõusuruumi. Aga ausalt, ma väga loodan, et see väga järsk tõus ei jätku aastast aastasse. Parem on saada paar väiksemat sorti korrektsiooni vahele, see on jätkusuutlikum,» vahendab Tageli sõnu Äripäev.

Kui hinnad on kõrgel, intressimäärade tõstmine koputab uksele ja turg on rallinud ennenägematul moel – kas see kõik tähendab, et suur krahh on ukse ees? Ettevõtja ja investor Reet Roos usub, et turge ootab ees pigem mõnus «külgsuunas» ülespoole minek. «Ei tohi unustada osta. Turud lähevad tasapisi üles. Ma ei usu ei järsku tõusu ega järsku langust. Võib-olla turg tundub hindade poolest kõrgem, aga rahvas harjub – ja sellest ju enam ei räägitagi,» ütles Roos.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles