Läänemaal kaotas üle poole töötavaist pensionäridest pensionis (5)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pension.
Pension. Foto: SCANPIX

Uus maksusüsteem kärpis peaaegu 16 protsendi Läänemaa pensionisaaja pensioni, töötavatest pensionäridest jäid kaotajaiks aga enam kui pool.

«Uskuge või mitte, aga ma ei tea, kui palju ma täpselt kaotasin!» naeris töötav pensionär Arnold Juhans, kes teenib lisaraha turvafirma Viking Security turvamehena Rannarootsi Selveris, vahendab Lääne Elu. «Ma ei ole lihtsalt vaadanud, et mitte kurvastada,» põhjendas ta.

Üksnes 1610 Läänemaa pensionisaaja jaoks 6341st ei toonud jaanuarikuu muudatust pensioni suuruses kaasas, 3727 olid uue maksusüsteemi kasusaajaks, kuid 1004 ehk 15,8 protsenti peavad edaspidi leppima senisest väiksema summaga. Läänemaa 1311st töötavast pensionärist kaotas pensionis aga 668 inimest ehk üle poole.

Seda, et temagi kaotas uuest aastast pensionis, teab Juhans arvutuste põhjal ja on veendunud, et uuel maksusüsteemil, mis töötavate pensionäride sissetuleku kallale läheb, on loogikavead sees.

Loe lähemalt Lääne Elust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles