Oleg Ossinovski kritiseeris riigi alkoholipoliitikat (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski.
Oleg Ossinovski. Foto: Pm

Ärimees Oleg Ossinovski kritiseeris venekeelsele Postimehele antud intervjuus riigi  alkoholipoliitikat ning kutsus valitsust tegema aktsiisipoliitikas muudatusi.

Oleg Ossinovski sõnul on suurtes kogustes Lätist alkoholi toomine vargus iseenda taskust.

«Minu meelest varastavad Lätist alkoholi toojad nii minult kui ka kõigilt teilt, kuna pärast selle viinakoguse ärajoomist satuvad nad haiglasse. Ravima hakatakse neid aga meie raha eest,» lausus ta, viidates asjaolule, et alkoholimaksud jäävad Lätile.

Oleg Ossinovski hinnangul peaks Eesti ajama palju targemat aktsiisipoliitikat.

«Meie teenisime aastaid soomlaste pealt, aga nüüd teenivad lätlased eestlaste pealt. Kas on tõesti raske aru saada, mida me tegime aastaid soomlastega. Me lihtsalt jootsime neid,» ütles ta.

Ärimehe sõnul on selge, et aktsiisipoliitikat tuleb muuta ja seda kiiremas korras.

«Kui me nägime, kuidas rahvas hakkas ennast Lätist toodud alkoholist täis jooma, oleks pidanud viima sisse muudatused päevapealt. Me saame endale kiiret reageerimist lubada, kuna Eesti on väike riik,» lausus ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles