Eesti jaoks oluline lennujaam võtab ette laiendustööd

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varssavi Chopini lennujaam
Varssavi Chopini lennujaam Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS

Pärast Nordica ja Poola lennufirma LOT strateegilise koostöö algust mõned aastad tagasi on ettevõtted seadnud eesmärgiks kujundada eestlastele oluliseks sõlmjaamaks Varssavi Chopini lennujaama, mis sulgemisjuttudes hoolimata võtab ette laiendustööd.

Sellega peaks Poola suurimasse lennujaama tekkima juurde ruumi veel 40 lennuki vastuvõtmiseks, vahendab Poola reisiuudiste portaal Pasazer. Ka pikendatakse laiendustööde käigus Varssavi lennujaama lõunatiiba ja suurendatakse Schengeni piirkonnast väljapoole suunduvate lendude ala. 

Teisipäeval laienemisplaane tutvustanud Poola lennujaamade riigifirma juht Mariusz Szpikowski märkis sel eesmärgil korraldatud pressikonverentsil, et laienemistööde eesmärgiks on võimaldada ümberistuvatel lendajatel Varssavi Chopini lennujaamas võimalikult kiiresti sihtkohani jõudmist.

«Pea 25 protsenti Varssavi lennujaama läbinud reisijatest olid ümberistujad, kes ei alustanud ega lõpetanud oma reisi Varssavis,» märkis Szpikowski.

Varssavi lennujaam oli seniks oma laiendamisplaanid ootele pannud, kuniks Poola rahvuslik lennufirma LOT Polish Airlines oli lõpule viinud oma lennuplaani analüüsi - kuhu nad tahavad veel lennata ja kui paljude lennukitega. 

«Ainult kindla ärianalüüsi alusel saime hakata kavandama lennujaama laienemistöid ja panna paika selle võimalikku läbilaskevõime,» märkis Poola lennujaamade juht. Varssavi lennujaama laiendustööd kestavad kaks hooaega ja nendega loodetakse õige pea algust teha. 

Eelmisel aastal oli Poolas oluliseks teemaks uue rahvusvahelise lennujaama ehitus, mis lõpetaks järgmise kümne aasta jooksul Varssavi Chopini lennujaama tegevuse.

Tänaseks on need plaanid aga jäänudki vaid jutu tasandile, mida konkreetset selles suunas ette võetud ei ole. Ka on teema valitsuse tegevuskavast maas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles