Lugeja küsib: kas nüüd maksustatakse ka pangaautomaati pandud raha? (9)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangaautomaatide töös võib esineda häireid.
Pangaautomaatide töös võib esineda häireid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Venekeelsele Postimehele laekus anonüümselt lugejalt huvitav küsimus: kas vastab tõele, et kogu selle raha pealt, mille sa paned oma kontole pangaautomaadi kaudu, hakatakse koguma tulumaksu?

"Hiljuti käis mu sõber maksuametis, et saada selgust  uuest maksusüsteemist. Seal muuhulgas hoiatati teda, et sellel aastal kõik raha, mis pannakse hoiukontole pangaautomaadi kaudu, loetakse  aasta tuluks ja sellelt peab maksma tulumaksu. Ma kuulsin seda veel mõnelt inimeselt. Kuidas seda mõista?  Kas see tähendab, et kui eelpool öeldu on tõsi, siis selgub, ma ei saa panna isiklikku raha oma pangakontol, kui järgmisel aastal riik sellelt maksu nõuab? "  küsis lugeja.

Lisaks on lugejal veel mõned küsimused: "Kust Maksu- ja Tolliamet saab teada, milliseid tehinguid pangaarvel tehti? Kas pangad annavad oma klientide kohta teavet nii lihtsalt? Samuti on olemas pangasaladuse ja isikuandmete kaitse seadused ... "

Vastas Maksu- ja Tolliameti pressiesindaja Uku Tampere: "See, et kõigil ja kogu pangakontol olev raha maksustatakse, on valeinfo! Väärarusaam võib olla tekkinud sellest, et varsti on võimalik avada endale nn ettevõtluskonto. Sellel kontol on küll nii, et pank peab kontole laekunud summalt 20% tulumaksu kinni ja kannab MTA-le üle. See on ettevõtlustulu lihtsustatud maksustamine. Aga see toimib ainult ettevõtluskontol ja see on juba palju pikem teema. MTA saab pankadelt küsida pangakontode väljavõtteid maksumenetluse käigus. Niisama automaatset juurdepääsu inimeste ja ettevõtete pangakontodele MTA-l ei ole. Teisisõnu, pank saadab MTA-le pangakontode väljavõtteid, kui see on vajalik ja põhjendatud".

Head lugejad, kui tel on veel huvitavaid küsimusi, siis saatke need aadressile vene@postimees.ee pealkirja all "Lugejate küsimused ", saatke sõnum Rus.Postimees Facebooki lehele  või kasutage vastavat vormi "Saada uudis", mis asub meie kodulehe ülaosas.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles