Kilgi kaitsja: leivatehas nagu hambavalu

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk sai Ekspress Meedia ja ajakirjanik Andres Reimeri üle kohtuvõidu.
Rein Kilk sai Ekspress Meedia ja ajakirjanik Andres Reimeri üle kohtuvõidu. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Kohtuprotsess ärimehe Rein Kilgi üle jätkus täna kaitsekõnedega, näiteks Ramon Rask võrdles Rein Kilgi firmas toimunut hambavaluga.

Nimelt esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur ülemöödunud suvel Kilgile süüdistuse ASi Pere maksejõuetuse põhjustamises. Pere kandis hiljem Lõuna Toiduainetetööstuse ASi nime, omanikud olid läbi kahe firma Kilk ja Neeme Raig. Peagi selgus, et kohtu alla ei lähe ainult Kilk: süüdistuse said ka Kristjan Oolo, Kilgi elukaaslane Kaie Raig ja viimase isa Neeme Raig. Oolol lasub veel süüdistus pankrotile kaasaaitamises. Novembris soovis prokurör Kilgile vanglakaristust, kirjutab Äripäev.

Prokuröri seisukohaga, et mõistlik olnuks hoopis pankrotiavalduse esitamine, Rask ei nõustu. «Küüniline, sest prokurör ütleb, et juhtkond ei peaks hammast parandama, vaid hamba välja tõmbama,» teatas ta oma kaitsekõnes.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles