Oliver Kruuda astub peagi kohtu ette (3)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda aasta tagasi Harju maakohtus.
Oliver Kruuda aasta tagasi Harju maakohtus. Foto: Rauno Volmar / Delfi

Prokuratuur saatis kohtusse süüdistuse, millega astub koos oma kauaaegse kaaskonnaga kohtukulli ette maksupettustes ja vale vandumises süüdistatav endine piimakuningas Oliver Kruuda.

Oma pika ettevõtjakarjääri jooksul korduvalt maksuameti huviorbiiti sattunud Kruuda pidasid maksupolitseinikud nüüd kohtusse jõudnud süüdistuste asjus kinni 2016. aasta augustis. Siis kuulus talle veel ka kõrvuni võlgadesse ja piimatootjate pahameele alla mattunud piimatööstus Tere, mille pank temalt lõpuks jõuga käest võttis ja Farmi Piimatööstusele müüs.

Relvastatud maksupolitseinikud saabusid Tere kontorisse, lappasid seal tunde dokumente ja vedasid kaasa arvuteid. Tere toonane omanik Oliver Kruuda pääses kinnipidamiselt järgmisel õhtul, väljudes arestimajast pimeduse varjus koos Tere nõukogu esimehe ja juristi Allan Viirmaga. Neil vedas, sest nad pääsesid toona öö hakul ajakirjanike-fotograafide piiramisrõngast.

Nüüd, poolteist aastat hiljem peavad aga Kruuda ja Viirma kohtu ette astuma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles