Raamat paljastab: Silicon Valley seksiorgiad toimusid Eesti juurtega riskikapitalisti kodus (19)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jurvetson.
Steve Jurvetson. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Veebruaris ilmuvast Silicon Valley teemalisest raamatust selgub, et hiljuti ahistamissüüdistuse saanud Eesti juurtega Steve Jurvetsoni kodus toimusid narko- ja sekspeod, kirjutab Axios.

Eesti juurtega Steve Jurvetsonist sai tuntuim Ränioru (Silicon Valley) riskikapitalist, kes on sunnitud seksuaalse ahistamise süüdistuse pärast oma ametikohalt lahkuma. Jurvetson lahkus riskikapitalifirmast Draper Fisher Jurvetson, mille partner ta oli.

Nii elektriautode tootja Tesla Motor kui ka kosmosefirma SpaceX, mille mõlema varajase staadiumi investor ja nõukogu liige Jurvetson oli, teatasid novembris, et investor lahkub nõukogust või jääb selle tööst kõrvale niikaua, kuni süüdistused saavad lahenduse.

Ettevõtja Paul Biggar kirjutas väljaandes Medium, et osales ühel neist pidudest, kirjeldades seda kommentaariga «see oli hullem, kui kõlab». Tema sõnul oli pidu organiseeritud tipptasemel riskikapitaliühingu poolt.

Draper Fisher Jurvetson (DFJ) riskikapitalifirma pole seni oma osalust peol kommenteerinud. Samuti pole firma kommenteerinud ka Steve Jurvetsoni lahkumise põhjuseid.

Jurvetson teatas novembris ise Twitteri kaudu, et lahkub selleks, et keskenduda isiklikele asjadele, kaasa arvatud legaalsele võitlusele tema vastu esitatud valesüüdistuste kohta.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles